Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΝΙΑΔΗΣ
ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ
Απόσταση: 43.649 m
Χρόνος διαδρομής: 1:58:41 h

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΒΙΝΤΕΟ  ΣΤΟ Youtube
Αναζήτηση: ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

    Εδώ και αρκετές ημέρες ο γιος μου ο Γιάννης μου ζητούσε επίμονα να κάνουμε μια βόλτα με τα ποδήλατα έως και την Πλάκα Λιτοχώρου, κάτι που πέρυσι το είχαμε κάνει 2-3 φορές. Σήμερα ο καιρός ήταν κατάλληλος και έτσι Κυριακή πρωί, 09:45 η ώρα, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας.
   Να σημειώσω ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε μακρινές βόλτες μόλις πριν 2 εβδομάδες και για το λόγο αυτό ίσως να γυρίσουμε πίσω κουρασμένοι ή και πιασμένοι. Ειδικά αν έχει και κόντρα αέρα, τότε...!

   Η πορεία που ακολουθούμε είναι παράλληλη με την εθνική οδό, στα δεξιά της όπως πάμε προς την Πλάκα, και, όταν φτάνουμε στη γέφυρα που οδηγεί προς τη Γρίτσα, τότε στρίβουμε και ακολουθούμε τον παραλιακό παράλληλο με την εθνική. Επιστρέφοντας από την Πλάκα ακολουθούμε συνέχεια την παράλληλη με την εθνική που οδηγεί στην Κατερίνη.















   Ο ήλιος σήμερα ήταν φανταστικός σύμμαχος. Ίσα ίσα που μας ζέσταινε με τις αχτίδες του και μας δημιουργούσε ένα αίσθημα ευφορίας. Αεράκι υπήρχε, όχι όμως τόσο που να μας εμποδίζει (αν και ο Γιάννης κάτι μουρμούριζε σε "γαλλικά"!), όσο να μας δροσίζει και να μεταφέρει στα ρουθούνια μας τις ευωδιές της φύσης με κυρίαρχη αυτή της ακακίας και του σπάρτου ( σε λίγες ημέρες θα  κυριαρχεί το άρωμα της ιτιάς, όχι της κλαίουσας, της άλλης της μυρωδάτης). Άνετο ταξίδι λοιπόν με τα χιλιόμετρα να κυλούν κάτω από τις ρόδες μας...Σε 30΄ ήμασταν ήδη στη στροφή για τη Γρίτσα. Μικρή στάση για φωτογραφίες, λίγο νερό και φύγαμε.

   Αλλάξαμε παράδρομο και ήμασταν προς την πλευρά της θάλασσας. Μαγεία οι εικόνες, τα χρώματα και οι ευωδιές. Από δεξιά μας ο όγκος του Όλυμπου με τις χιονοσκεπείς κορυφές του, και σπάρτα κατάφορτα με τα κίτρινα μυρωδάτα λουλούδια τους. Δίπλα στο δρόμο το θυμάρι "οργιάζει" και ζαλίζει... Και αριστερά μας να απλώνει το γαλάζιο της η θάλασσα και όχι όποια κι όποια αλλά η θάλασσα της Πλάκας του Λιτοχώρου με το γαλαζοπράσινο χρώμα της...

 
   Σε λιγότερο από 1 ώρα φτάσαμε στον προορισμό μας και κατηφορίσαμε προς την παραλία. Ανακούφιση! Απολαύσαμε για λίγο το τοπίο και ανηφορίσαμε επιστρέφοντας προς την Κατερίνη!














   Στιγμές από την ξεκούρασή μας! Ήλιος,  θάλασσα, ηρεμία και το μάτι να χάνεται στο βάθος καβάλα στα κύματα...
   Η επιστροφή μας ήταν ευκολότερη (πάντα ο γυρισμός είναι ή μοιάζει ευκολότερος). Περιελάμβανε και λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Πουλιά μας συντρόφευαν με τα κελαηδίσματά τους, βατραχάκια κόαζαν σε μικρές λιμνούλες με στάσιμα νερά και νούφαρα στόλιζαν μικρά ρέματα. Μαγεία!
   12: 15΄ ήμασταν πίσω στο σπίτι πολύ ευχαριστημένοι και με την υπόσχεση να το ξανακάνουμε το συντομότερο!
   Κάποιοι όλο λένε για βόλτες, αλλά δε βλέπω φως. Τι θα γίνει μέλη των ΟΥΣΤ;

1 σχόλιο: