Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αραπλάκος

27 Ιουνίου του 2011
   Αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία επισκέφτηκα για πρώτη φορά το ρέμα του Αραπλάκου. Χρόνια άκουγα για το ρέμα αυτό, αλλά ποτέ δεν έτυχε να το επισκεφτώ. Αφορμή για τη σημερινή μου εξόρμηση αποτέλεσε ο Γιάννης ο Μπεϊνάς, φίλος και συνάδελφος, από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον Όλυμπο πάρα πολύ καλά και που τον έχει χιλιοφωτογραφίσει σε κάθε εποχή και με όλα του τα χρώματα και τις ομορφιές.
   Περίπου δέκα ημέρες πριν σε μια συνάντησή μας του εξέφρασα την επιθυμία να μου γνωρίσει το ρέμα του Αραπλάκου. Μου το υποσχέθηκε και να που σήμερα έκανα την πρώτη μου επαφή με αυτή την περιοχή...
   Ξεκινήσαμε από την Κατερίνη στις 15:00 και ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί από τη Βροντού στην Αγία Κόρη λίγο μετά το χωριό η πινακίδα μας έδειξε το δρόμο. Χωματόδρομος, φυσικά, βατός θα έλεγα... Καταλήξαμε στη "δέση" και ακολουθήσαμε το μονοπάτι στα δεξιά μας. Στην αρχή ανηφορικό, αλλά σε πολύ λίγο σιάζει και σε οδηγεί σε απίθανες βάθρες. Οδηγός πάντα ο Γιάννης... Οι εικόνες που αντίκρισα απίθανες, απερίγραπτες!
   Μετά από μια γύρα αποφασίσαμε να κολυμπήσουμε... Κρύο το νερό αλλά δεν μπόρεσε να μας αποθαρρύνει! Κολυμπήσαμε σε δύο διαφορετικές βάθρες, σε μία μάλιστα έπεφτε από ψηλά και καταρράκτης. Το βάθος του νερού ξεπερνούσε το 5 μέτρα... Απόλαυση!
   Παρθένο σχεδόν το μέρος και έτσι να μείνει, Γιάννη! Σε ευχαριστώ!
   Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες και δύο βίντεο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου