Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Από Αγία Κόρη προς Πετρόστρουγκα


Μια βόλτα στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου

Εικόνα από το ξεκίνημα της διαδρομής

   Μετά από μια κουραστική ημέρα στον αμπελώνα και με σημάδια στα χέρια από τη μάχη με τα χόρτα είπα να πάω μια βόλτα για ξεκούραση και αναζωογόνηση στον Όλυμπο από την αγαπημένη μου πλευρά, τη βόρεια.
Μια από τις ωραιότερες στιγμές της βόλτας!
   Δεν περπατήσαμε πολύ (πήγα με το μεγάλο μου το γιο), δύο ώρες πάνε έλα, αλλά άξιζε τον κόπο, όπως κάθε φορά άλλωστε!
Καταρράκτης που συναντά κανείς μετά από 45΄

 








Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Καταρράκτης Κόκκινου βράχου

Κυριακή 8 Μαΐου
Καταρράκτης Κόκκινου βράχου
   Ο φίλος μου ο Κώστας καιρό τώρα μου έλεγε για μια βόλτα στον Όλυμπο και συγκεκριμένα για επίσκεψη σε καταρράκτες. Το είπε και στο Νίκο, κοινό φίλο, και έτσι μέσω αυτού κλείστηκε το ραντεβού για την εξόρμηση. Θα τους πήγαινα από την Καρίτσα, από τον Άγιο Βασίλειο...
 
   Ξεκινήσαμε γύρω στις 08:30΄ από την Κατερίνη και στις 09:00 φτάσαμε στην Καρίτσα και συγκεκριμένα στο ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Αφού ετοιμαστήκαμε, ξεκινήσαμε για μια πορεία γύρω στις 2 ώρες με την ησυχία μας, όπως τους είπα.
   Στη διαδρομή, που κάθε φορά που την κάνω ανακαλύπτω και μια νέα ομορφιά, υπήρχε σε μεγάλες ποσότητες ανθισμένο έρπον θυμάρι και μέντα βουνού. Σε πολύ λίγα σημεία έκανε την εμφάνισή του και τσάι. Υπήρχαν επίσης ορχιδέες και κρίνα ανθισμένα.
   Μετά από μία ώρα και 20΄ περίπου ανάβασης και 30΄ κατάβασης φτάσαμε. Τραβήξαμε φωτογραφίες και βίντεο και άρχισε η επιστροφή από την απέναντι πλευρά του ρέματος, για να φτάσουμε σε λιγότερο από ώρα στο ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, από την πλευρά του Δίου.
   Κατά τη διάρκεια της επιστροφής ακούσαμε μέσα από το ρέμα φωνές και, όταν πήγαμε να δούμε τι ήταν, είδαμε μια μεγάλη παρέα που τα μέλη της κατάλληλα ντυμένα κατέβαιναν το ρέμα μέσα από τα νερά. Απόλαυση γι' αυτούς; Τα νερά... ήταν παγωμένα!
   Λίγο πριν βγούμε από το ρέμα του Ουρλιά υπέδειξα και στους δύο της παρέας να πάρουν από μια ρίζα θυμάρι, ρίγανη και μέντα βουνού για τους κήπους τους.
   Λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Κωνσταντίνο στρίψαμε αριστερά και περνώντας το ρέμα φτάσαμε στο αυτοκίνητο του Κώστα. Σύνολο πορείας 4 ώρες! Αρχίζει η επιστροφή στην Κατερίνη...
   Next time... περιμένω κι άλλους, ονόματα δε γράφω, αλλά ξέρουν αυτοί.